Afval op straat

Afval op straat

Iedereen haat het, maar toch zie ik vaak genoeg op straat: zwerfafval. Als ik in mijn buurt een een rondje loop van vijf minuten, passeer ik drie prullenbakken. En in ditzelfde rondje zie ik ongelofelijk veel afval op straat. Hoe kan dit?

Er zijn vandaag de dag veel mensen die roken. Van de rook heb ik weinig last, maar wel van de sigarettenpeuken op straat. Eén sigarettenpeuk is pas na één tot vijf jaar volledig afgebroken. Nog erger blikjes. Voordat deze eenmaal van zijn afgebroken kun je wel eens 50 jaar verder zijn. Maar ook kauwgum zie je overal liggen, dit verdwijnt pas na ongeveer 25 jaar.
Een glazen fles zal er 1 miljoen jaar over doen om volledig te verdwijnen.

Wees bewust van jouw afval. Begin bij jezelf en gooi je eigen afval altijd in een prullenbak. Het kost weinig moeite en je kunt trots zijn op jezelf.

  • Alexandra, moeder Karst zegt:Als mejnredeid moeder veel geleerd:- over het feit dat karton van eierdozen al zes keer gerecycled is en dat er dan niet opnieuw karton van kan worden gemaakt – dat er 6 banden nodig zijn voor het maken van 1 rubberen tegel voor onder het klimrek – over dat je best textiel met gaten mag inleveren want daar worden weer hele stoere verhuisdekens van gemaakt – en van oud hout wordt weer spaanplaat gemaakt – tot slot geleerd: bewaar nooit je terpentine in een limonadefles!!Sommige jongens waren zwaar onder de indruk van de maar liefst 4 oorringen die de RMN-begeleider in zijn oor had. Dat zie je niet dagelijks in Soest.Het fietstochtje naar de Schans was een speciale happening op zich. Regelmatig vielen kinderen vanuit stilstand met hun fiets om!! Hoe doen jullie dat toch??

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 GreenKakapo - internetbureau Den Haag