Elke dag douchen in slecht voor je huid

Elke dag douchen in slecht voor je huid

Elke dag douchen is niet zo goed als het lijkt. Vooral het gebruik van heet water en veel zeep is slecht voor je lichaam. Zelfs artsen worden aangeraden om zo min mogelijk zeep te gebruiken voordat ze gaan opereren. De zeep kan de huid ontdoen van olie. Dit zorgt ervoor dat je de ‘goede bacteriën’ wegwast. Hierdoor kun je sneller infectie oplopen.

Regelmatig douchen wordt wel aangeraden. Alleen een koude of lauwe douche is beter voor je huid dan een warme douche. Ook raden we het af om elke dag scrubs en agressieve douchegel te gebruiken. En helemaal in combinatie met het schrobben met een washandje. Je kunt er een geïrriteerde, droge en gebarsten huid van krijgen

Het drogen is vaak ook een probleem. Jezelf afdrogen met een handdoek kan een schurend effect hebben. Dit tast het buitenste laagje van je huid aan. Het beste is om, zonder handdoek, vanzelf op te drogen. Dit kan niet altijd, zorg er daarom voor dat je een zachte handdoek gebruikt. En denk eraan: deppen is beter dan wrijven.

  • een leuke weekend bevielng. Ik ben heel benieuwd naar die boomgaard, lijkt me een heerlijk dagje uit. Ik kan mij voorstellen dat de kinderen ervan genoten hebben. De foto’s zijn prachtig en kleurig. Een leuke voorbereiding op Halloween. Ik ben benieuwd naar Alex zijn nieuwe pak. Wat heb je voor Nova in petto?

  • Ja, voor Nova hebben we een uiltjespak gekocht. Daarna lekker douchen.

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 GreenKakapo - internetbureau Den Haag