(Kamer)planten

kamerplant1

Als je van de natuur houdt, is het fijn om groen om je heen te hebben. Daarom zijn huiskamerplanten zo ideaal. Ze blijven ook nog eens heel lang leven, dus je hoeft niet vaak naar het tuincentrum te gaan om een nieuwe te kopen. Gewone bloemen in de huiskamer zijn natuurlijk ook altijd prettig en het is een mooie decoratie.

Kamerplanten hebben veel voordelen. Het zijn geweldige decoratiestukken. Op een subtiele manier kun je al de hele sfeer in de kamer veranderen. Maar wat ook handig is, is dat deze planten al snel een gevoel van welbehagen creëren. Daarnaast is een kamerplant goed voor de luchtvochtigheid.

Naast de normale kamerplant kun je je huis ook nog wat extra’s geven door wat keukenplantjes neer te zetten. Denk hierbij aan basilicum, tijm of rozemarijn.

Als je echt bereidt bent om je plant goed te verzorgen, moet je een bonsaiboompje nemen. Deze vereist veel aandacht, maar als je er wat aan doet, is het resultaat geweldig. Je kunt zo’n boompje gekweekt en al kopen bij het tuincentrum. Maar je kunt zo’n boompje ook zelf helemaal kweken. Dit kost erg veel tijd en moeite, dus de meeste mensen kiezen liever voor het eerst. De tijd en moeite die in het boompje wordt gestoken vind ik een afspiegeling van de Aziatische gedrevenheid. Je kunt het boompje zelf helemaal snoeien jouw manier. Nieuwe hobby?

Planten in huis zijn gezond en het geeft dat extra beetje sfeer in je huis. Kies de plant die bij jou past.

 

 

 

 

  • Wanneer men buitenshuis verrast wordt door onweer kan men het beste uit de buurt van hoge punten blijven en ook vooral zorgen dat men zelf niet het hoogste punt is. In het open veld kan men het beste gehurkt en ineengedoken gaan zitten met de voeten tegen elkaar aan. Aangezien bomen de bliksem aantrekken is schuilen onder een boom zeer gevaarlijk. Ook beuken trekken, in tegenstelling tot wat sommige volkswijsheden en weerrijmpjes beweren, de bliksem wel degelijk aan.

  • Huisje boompje beestje is een uitdrukking. Het refereert niet echt naar een boompje/beestje, maar het komt er op neer dat je je echt thuisvoelt waar je woont en dat je gelukkig bent.

  • Huisje boompje beestje is een uitdrukking. Het refereert niet echt naar een boompje/beestje, maar het komt er op neer dat je je echt thuisvoelt waar je woont en dat je gelukkig bent.

  • Slaat de bliksem altijd op het hoogste punt in? Een wijd verbreid misverstand is dat de bliksem altijd op het hoogste punt zou inslaan. Zou dat zo zijn, dan was bliksembeveiliging een fluitje van een cent. Zet links en rechts rond woonkernen een aantal hoge masten, aard deze goed af en klaar is Kees. Helaas, zo werkt het niet. Bliksem is in feite blind en ‘ziet’ niets. Het is wel zaak zelf uit de buurt van hoge gebouwen, bomen en dergelijke te blijven. De kans dat de bliksem daar inslaat is groot. Maar zoals reeds is opgemerkt, bliksem is blind en grillig. Een bliksemontlading begint haar weg naar de aarde zo’n drie tot vijf kilometer hoogt. Pas op zo’n twintig meter boven een voorwerp of het aardoppervlak zoekt de ontlading een goede geleider, een bliksemafleider bijvoorbeeld. Ontbreekt zo’n voorziening dan kan de inslag overal plaatsvinden. Een mooi voorbeeld is altijd de kerktoren en het kerkdak. Op de toren is over het algemeen een bliksemafleider aanwezig, dat weet iedereen. Kijk echter ook eens goed naar het kerkdak. Daarop kunt u vaak meer dan een bliksemafleider ontdekken. Die zitten daar niet voor niets. Deze afleiders zijn aangebracht omdat de praktijk leert dat er vrijwel even zoveel blikseminslagen in een kerkdag als in een kerktoren voorkomen. Bovendien is het oppervlak van een kerkdak meestal groter dan dat van een toren en dat maakt de ‘scoringskans’ groter. Kun je onweer zien aankomen? Of er onweer dreigt, ziet u als eerste aan de wolken.Let vooral op verticaal sterk ontwikkelde stapelwolken. De onderkant is donker en een beetje groen. De bovenkant heeft de structuur van een gesponnen suikerbol.Andere dingen waar u het aan kunt merken zijn:- Statisch haar of kleding- Kraken van de radio op midden- en lange golf zenders- Huisdieren die onrustig worden- Donder en bliksem in de verte.Ook door de zogenaamde ‘dondervliegjes’ kunt u onweer zien aankomen.

  • Ik heb onlangs van vrienden een bonsai boompje gekregen, maar ik heb begrepen dat ze nogal wat aandacht vragen. Hoe kan ik zo’n boompje het best verzorgen?

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 GreenKakapo - internetbureau Den Haag