Lichtverspilling

lichtverspilling

‘s Nachts schijnen er ontzettend veel lichten. Wanneer de zon verdwijnt gaan de lichten direct aan. In Nederland maken huishoudens en kantoren volop gebruik van lichten, maar ook reclamelichten schijnen dag en nacht.

De hoeveelheid licht dat ‘s avonds schijnt scheelt heel erg per land. Hoewel China heel dicht bevolkt is, schijnt daar ‘s nacht veel minder licht dan in Europa. De hoeveelheid licht heeft van alles te maken met hoeveel verstedelijking er in het land is.

De meeste energie wordt gebruikt voor openbare lichten. Het probleem is dat we dit niet kunnen verminderen. De lichten spelen een belangrijke rol bij veiligheid op straat. Wel kunnen er energiebesparende lichtjes worden gebruikt. Dit scheelt al veel energie.

Verder is het moeilijk te controleren. Wel zouden bedrijven kunnen worden gecontroleerd op lichten die ‘s nachts aan staan. En natuurlijk kun jij zelf zo vaak mogelijk het licht uitdoen wanneer je het niet nodig hebt.

  • Er worden niet van naurte meer jongens geboren dan meisjes.Meestal worden er zelfs meer meisjes dan jongen geboren.doordat mannetjes XY hebben en daardoor meer kans op een ziekte hebben en dus meer kans op een miskraam.Dus (Overigens worden er ook van naurte al meer jongens dan meisjes geboren, maar dan hebben we het over een verschil van maar 5 procent.)Is niet correct. vooral omdat KIJK zegt dat er van naurte al meer jongens dan meisjes worden geboren.Gr. Chad

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 GreenKakapo - internetbureau Den Haag