Ongezond eten leidt tot depressiviteit

Ongezond eten leidt tot depressiviteit

Eetgewoonten bepalen een groot deel van je gezondheid. Je zou het niet zeggen, maar je eetgedrag heeft ook effect op depressies. Er zijn drie voedselcategorieën die kans op depressie verhogen of een depressie kunnen verergeren. Dit zijn: (vooral gefrituurd) fastfood, frisdrank en alcohol.

Het zal voor jou vast niet als een grote verrassing komen dat fastfood slecht voor je is. In Fastfood zitten veel transvetten. Deze transvetten vervuilen het lichaam al het ware, waardoor de normale elektrische activiteiten in de hersenen veranderen.

Frisdrank bevat fructose. Dit is slecht voor vetstofwisseling en ook slecht tijdens depressie. Fructose-malabsorptie (een afwijking waarbij de darmen fructose niet verwerken) in combinatie met en lactose-malabsorptie kan zorgen voor depressies. Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar het is toch iets om bij op te letten.

Alcohol. In Nederland nuttigen we het massaal. Soms lijken we te vergeten dat dit een kalmerend middel is. Het werkt dus wel tegen depressiviteit, maar dit is helaas voor korte duur. Niets is zo verraderlijk als alcohol. Wanneer je te veel alcohol drinkt, kun je je lusteloos gaan voelen. Hierdoor wordt depressiviteit versterkt of kun je depressief worden.
Vaak is het wel zo dat wanneer je minder alcohol drinkt, de depressiviteit sterkt verminderd en verdwijnt.

Je kunt dus eigenlijk voor alles wel een reden verzinnen om het niet te eten of te drinken. Depressiviteit is één van de vele gevolgen van slecht eten en drinken. Jij weet zelf wat goed voor je is. Als je fastfood lekker vindt, eet het met mate. Als je frisrank lekker vindt, drink het met mate. En hetzelfde geld natuurlijk voor alcohol. Ik ga er vanuit dat jij gezond eet.

  • Ik ben het wel eens met wat Lucas zegt.Robert Heinlein zei het al: “There ain’t no such thing as a free lunch.” In dit geval: als je denkt via het internet grtais nieuws te krijgen, dan moet je er op rekenen dat die informatie niet altijd betrouwbaar is. Het probleem is echter, dat voor lange tijd, kranten gedwongen waren om informatie grtais op het internet te plaatsen, en dat heeft het niveau behoorlijk naar beneden gehaald. Voeg daar nog aan toe dat de Raad voor de Journalistiek blijkbaar een tandeloze tijger is, en je hebt de situatie zoals hij nu is.Toch denk ik, dat het grote publiek langzaam deze nadelen wel zal inzien. Ik geef een voorbeeld.Op 10 April verscheen op de website van ‘De Telegraaf’ een grote kop: ‘’, waarna het naar de sectie ‘binnenland’ verplaatst werd, met de mogelijkheid voor lezers om hierop te reageren. En veel mensen deden dat. Later wijzigde de krant het bericht, omdat het ‘ ‘ Zonder op de inhoud van het artikel in te gaan, denk ik dat veel mensen die reageerden naderhand toch wel beseften dat ze reageerden op onbetrouwbare informatie.De enige conclusie die ik hieruit kan trekken, is dat amusementswaarde (al dan niet shockerend) voor veel media in Nederland blijkbaar belangrijker is dan accurate berichtgeving. Maar eerlijk duurt het langst. Dat is altijd zo geweest.

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 GreenKakapo - internetbureau Den Haag