Vegetarisch door het leven gaan

vegetarisch door het leven gaan

Ik merk dat er steeds meer mensen om mij heen vegetarisch worden. Ik heb hier altijd mijn twijfels over, omdat maar weinig mensen het lang volhouden. Ik heb er wel erg veel respect voor. Ik zou het zelf heel moeilijk vinden om een vegetarisch te worden.

Vegetarisch eten is gezond. Vlees is volgepropt met antibiotica en hormonen. Het is algemeen bekend dat dit niet goed voor je is. Als je nu te veel antibiotica binnenkrijgt zou het misschien niet meer kunnen werken wanneer je ziek bent. Het is wel aan te raden om als vegetariër vleesvervangers te eten. Vleesvervangers bevatten veel eiwitten, koolhydraten, vitamines, ijzer en zink. Dit zijn allemaal stoffen die je lichaam nodig heeft.

De grootste reden dat mensen vegetarisch worden, is voor de dieren. Een vegetariër spaart in zijn leven gemiddeld 727 dieren. Dat is enorm veel, zeker als je het op grote schaal bekijkt.

Ik vind het heel knap als je ervoor hebt gekozen als vegetariër door het leven te gaan. Bij ons thuis eten we 4 dagen een gerecht met vlees, en de andere 3 dagen wordt er meestal een vegetarisch gerecht gegeten. Ik zou er ook veel moeite mee hebben om geen dierlijke producten op mijn brood te doen. Ik eet namelijk meer dan 3 keer per week ham, vis of een ander product van een dier. Duizend maal respect voor de vegetariërs!

bron: vegetariers.nl

  • “Snow White and the Seven Sins”. Playing on the classic Disney stlnroiye Fox uses Pride, Envy, Anger, Avarice, Sloth, Gluttony and Lust as surreal objects to surround a beautiful nude adolescent girl who is seemingly unconscious. Known for her sculptures of children rendered with refinement; exploration of the child’s body in life-size naturalistically-painted clay, the artist explores contemporary sociological issues by creating vulnerable, naked and exposed individuals. Dit is wat ik lees over Fox . ik weet niet wat ik er verder van/over moet denken, van deze kunst..maar het zegt veel over het feit dat jij het hier laat zien in combinatie van dat wat je schrijft.. ik zie wel bepaalde verbanden; een regel als “je hebt jezelf bedacht” bijv ..sprookje/Disney. of de toon van de spreker/spreekster (ik denk dat je jezelf toespreekt, in dat geval de innerlijke stem )als ware het een kind dat streng wordt toegesproken .enz . interessante blog Jezz . mbt morgen: I’ll point my toes for another time.. og poi poi, jeghils

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 GreenKakapo - internetbureau Den Haag