Vier tips voor een beginnend vegetariër

Vier-tips-voor-een-beginnen

Het plotseling veranderen van je eetgewoonten gaat niet altijd even makkelijk. Er zijn veel dingen waar je aan moet wennen. Daarom heb ik hier een paar tips voor de beginneling.

1. Het moeilijke van een vegetarisch leven, is het opgeven van je favoriete voedsel. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, moet je uitzoeken hoe je jou favoriete eten plantaardig kunt bereiden. Het vervangen van vlees zal wat lastiger zijn, maar je kunt wel allerlei verschillende plantaardige voedingsmiddelen uitproberen. Met dit nieuwe eetpatroon detox je jouw lichaam, als het ware. Dus gooi vanaf nu wat walnoten over de salade, in plaats van geraspte kaas. Denk aan de details.

2. Er zijn enorm veel lekkere maaltijden voor een vegetariër. Heel verleidelijk. Maar veel van deze maaltijden bevatten veel vet. Blijf niet hangen bij frietjes, pasta en chips! Vegetarisch eten gaat om welzijn van dieren, de planeet en van jouw lichaam. Eet lekker veel salades met gezonde oliën, noten, zaden, groenten, fruit, peulvruchten en granen.

3. Ga op onderzoek uit! Je moet van alles leren over de juiste eetpatronen, wat je wel en niet mag eten. Ook is het belangrijk dat je weet welke vitaminen en mineralen en de hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten jouw lichaam nodig heeft. Vergis je je hier niet in, want dit is erg belangrijk voor je gezondheid. Het kan absoluut geen kwaad om langs een diëtist te gaan.

4. Motiveer jezelf. Het zal soms moeilijk zijn om vol te houden. Het kost veel tijd en moeite om deze nieuwe gewoontes voor jezelf te creëren. Je moet genoeg geduld hebben, maar dan heb je ook wat. Stel doelen vast voor jezelf en houd je hieraan. Je kunt het! Leg niet de nadruk op wat je mist, maar wees trots op je levensstijl.

  • Ook heb ik aandacht voor jouw energieniveau en waarom dat wel of niet naar je zin is. Inzicht krijgen in je eigen energieniveau op elk moment van de dag is nodig om erachter te komen wat voor jou een goede voeding is.

  • Proteolytische systemische enzymen (in de vorm van vitaminen en mineralen) kunnen ook helpen uw bloed te zuiveren en ontstekingen in uw lichaam te verminderen. Vitaminen en mineralensupplementen verminderen de toxiciteit van kwik en helpen u om uw energie te herstellen. Ook het verminderen van stress (door middel van therapie of coaching) en het veranderen van uw levensstijl kunnen een belangrijke rol spelen in het toestaan van uw lichaam om zichzelf te reinigen. Door vermindering van stress kan er balans komen in de chemische processen van uw lichaam waardoor u kunt herstellen.

  • Stap 2: Snijdt de steeltjes van de paprika af, en snijd de paprika in de lengte door midden, zodat je de zaadjes kunt verwijderen. Snijd de pepers daarna in kleine stukjes, en voeg dit toe in de pan.

  • Ontdek hier hoe je door het eten van heerlijke gerechten jouw gewicht kunt beheersen of kunt afvallen.

  • Voel zelf de kracht van plantaardige voedingHeel wat mensen die kiezen voor de vele plussen van plantaardige voeding beweren dat ze zich lichter voelen en lekker in hun vel zitten. Hoe kan ook jij zorgen voor je lichaam?•Hou je lichaam in vorm dankzij een evenwichtige voeding met veel plantaardige ingrediënten. Soja bijvoorbeeld bevat hoogwaardige eiwitten en heeft een gunstige vetzuursamenstelling (laag in verzadigde vetten).•Groenten, fruit en volkoren producten zijn een goede bron van voedingsvezels.•Geven melkproducten je soms een opgeblazen of ongemakkelijk gevoel? Probeer eens lactosevrije alternatieven van plantaardige oorsprong.•Veel plantaardige voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld bepaalde sojaproducten, bevatten weinig verzadigde vetten. De vervanging van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in onze voeding draagt bij tot het behouden van een normaal cholesterolgehalte in het bloed.•De meeste plantaardige variaties op zuivel (bijvoorbeeld sojadrinks, amandelmelk, rijstdrinks, plantaardige variaties op yoghurt…) zijn een bron van calcium en vitamine D, belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden.

  • Je eet dus niet minder, maar vooral gezonder. De meeste mensen eten bij lange na niet genoeg groenten en fruit en in plaats daarvan veel te veel zetmeelhoudende koolhydraten. Als je weer een poosje eet zoals onze grotbewonende voorouders dat deden; veel verschillende soorten (rauwe) groenten, vers fruit, vis, vlees, noten en zaden, zul je zien dat het overtollig vet letterlijk van je afvalt. Op dit dieet is de mens geëvolueerd en heeft het de meeste andere rassen achter zich gelaten. Dit is het voedingspatroon waar jouw lichaam het beste en meest efficiënt op functioneert en vet verbrandt.

  • Tot slot zijn de onderstaande boeken echte aanraders. Hierin lees je in duidelijke taal hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren, en hoe je dit stap voor stap voor elkaar krijgt.

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 GreenKakapo - internetbureau Den Haag