Een zachte huid in de herfst

Een zachte huid in de herfst

Het is weer herfst. Tijd voor lange boswandelingen en warme jassen.
De kou en de wind is niet goed voor je huid. De lucht wordt droger. Ook op werk en thuis wordt de lucht droger, omdat de centrale verwarming aanstaat. Je lichaam heeft veel vocht nodig om je huid zacht te houden. Vaak merk je dit al aan je handen. Ze drogen heel snel uit en worden snel ruw. Daarom zijn hier een paar tips om je lichaam zo zacht mogelijk te houden in de herfst en de winter.

Probeer zo min mogelijk heet te douchen of te baden. In de winter is het heel verleidelijk om een lekkere hete douche te nemen, maar het is ongelooflijk slecht voor je huid. De verandering van koud naar warm is heel groot voor je huid. De huid droogt makkelijk uit.

Gebruik zo weinig mogelijk zeep. Je handen was je een paar keer per dag. Probeer dit zo vaak mogelijk alleen met water te doen. Alcohol droogt je huid uit. Dit is slecht voor de vochtbalans. Probeer ook om je lichaam met zo weinig mogelijk zeep te wassen.

Drink zo min mogelijk cafeïne en alcohol. Dit zorgt voor uitdroging. Blijf wel de hele dag veel water drinken.

Scrub je huid! Dat je je lichaam niet te vaak met zeep moet wassen betekent niet dat je niet mag scrubben. Dit zorgt er juist voor dat de dode hoodcellen worden verwijderd.

Kies na het douchen of baden voor natuurlijke crèmes die vocht goed vasthouden. Een goede, natuurlijke creme zal de poriën niet verstoppen.

  • Mark,Deze overeenkomst tuessn wetenschap en religie had ik nog niet gezien, wel een erg mooie Ik dacht gelijk terug naar een ander artikeltje van SciencePalooza:, waarin Einstein en vrouwen vergeleken worden door Pleuni.Waar het tegenwoordig om draait is aandacht/erkenning e.d. Het liefst net nadat de opleiding is afgerond en vertaalt naar een hoog salaris (betaald door een overheid of een bedrijf). Als het maar snel is!Monniken daarentegen associeer ik met rust, ongejaagdheid, toewijding aan de zaak. Zonder afgeleid te worden door beloning, status, carrie8re of andere wereldlijke zaken. Volgens mij is pure wetenschap ook zoiets (nu ik de vergelijking aangereikt krijg).De verbinding tuessn de geloften en die wereldlijke equivalenten is een echte eye-opener. Het ontkoppelt volledig de (wetenschappelijke) prestatie van het ontdekken door experimenteren los van de (geldelijke) beloning die er nu door de industrie, cq het bedrijfsleven, aan gekoppeld wordt. Erg mooi.En Pleuni: er is brood op de plank! Dus daarover hoef je je geen zorgen te maken.Een mooi beeld, nu nog even die geldbeluste multinationals overtuigen dat dit het echt moet worden!PS. wanneer stellen jullie nu eens een edets luxere editor op de site beschikbaar, ik zit maar te hannesen met die links en zo

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 GreenKakapo - internetbureau Den Haag