Minder vlees, meer ecologisch

minder vlees, meer ecologisch

Ecologisch eten is beter voor het milieu en ook beter voor je eigen gezondheid. Helaas zijn veel ecologische en biologische producten erg duur, dachten we. Onlangs is gebleken dat gezond eten goedkoper is dan junkfood. Junkfood is iets van de laatste tijd. We eten het te vaak, zonder dat we ons hiervan bewust zijn. Vroeger was het normaal dat we één of twee keer in de week tijdens het avondeten een stuk vlees mochten eten. Nu eet het grootste deel van de bevolking elke dag vlees. Dit terwijl we 36 uur nodig hebben om een stuk vlees te verwerken. Het zou dus veel beter zijn als we om de dag of zelfs minder vaak vlees zouden eten.

Het is inmiddels bekend dat veel dieren antibiotica binnen krijgen. Het verminderen van het eten van vlees zorgt er indirect voor dat wanneer je ernstig ziek wordt, toch nog gebruik kunt maken van antibiotica. Ook is het beter voor de spijsvertering. Tenslotte is vlees nog best duur en je kunt voor hetzelfde geld gezond ecologisch voedsel kopen. Je kunt vlees ook goed vervangen door andere producten als vis, vleesvervangers, pasta en andere voedselwaren.
Weg met junkfood en hallo ecologisch voedsel.

  • My 2 cents,Wow, scary hoor! Dat we met z’n allen eigenlijk alelen maar op de wereld zijn om als veredelde petri-schaal te dienen Ik had al eens het verhaal gelezen dat onze ontlasting voor het merendeel uit bacteriebn bestaat, maar een verhouding in aantallen cellen van 90 / 10 in het voordeel van de bacteriebn had ik niet direct in gedachten Dachten we dat de tropische regenwouden bulken van de variebteit van leven, die ook nog eens een heel sterke onderlinge afhankelijkheid hebben, blijken we zelf ook een fixe duit in het zakje te doen Het stukje over die koeien toont ook weer aan hoe de (bio)industrie op de verkeerde manier omgaat met het leven: liever korte-termijn succes boeken dan plaats van lange termijn continuefteit.Ook de relatie genotype’ en fenotype’ komt hiermee aardig onder druk (althans in het gewone leven , in een lab kun je een boel van deze omgevingsfactoren’ controleren).

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 GreenKakapo - internetbureau Den Haag